OSZTÁLYKIRÁNDULÁSRA HASZNOS TANÁCSOK

Általános iskolás és középiskolás osztályok számára is kiváló választás a Bihari Jurtatábor, egy- vagy kétnapos vagy egy éjszakás kirándulások tervezésekor. A fiatalok egy különleges hangulatú szálláshelyet fedezhetnek fel, hiszen honfoglaló eleink jurtájának komfortosított változataiban lelhetnek szállásra. Igény szerint nem csak a szálláshely idézheti meg az ősi kort, de a honfoglaló magyarok életmódjába is betekintést nyerhetnek látogatóink. A korhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások (pl. tarsolylemez-készítés, nemezelés) is igényelhetők, melyeken egyszerű dísz- vagy használati tárgyakat készíthetnek és vihetnek haza emlékül a kirándulók. Tábortűz gyújtására, szalonnasütésre, közös éneklésre, táncolásra is lehetőség van. A Bihari Jurtatábor közvetlen környezetében működik a Tiszántúl legnagyobb népi kerámia gyűjteménye, a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény, ahol szakképzett tárlatvezetés alatt ismerkedhetnek meg a gyerekek a Kárpát-medencei fazekasság történetével és gyönyörű alkotásaival. Az intézmény honlapján múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások gazdag kínálatából válogathatnak. Ha mozgalmasabb időtöltésre vágynak, akkor elkalauzoljuk önöket Létavértes nevezetességeihez, megszervezzük a környék látnivalóinak felkeresését is. A további lehetőségekkel, árakkal és egyeztetésekkel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeink bármelyikén.

Hasznos Tanácsok 1 napra érkezőknek

Létavértesre, bérelt busszal Bánkon keresztül 40 perc  időtartamú az út Debrecenből. A megye több településéről is 50-90 perc között ide lehet érni.  Egy 9:00 órás érkezés és egy legkésőbb 15:00 órai indulás esetén maximum kettő foglalkozás fér bele az időbe. Nagy létszámú, 50 főnél több fős csoport esetén ugyanezekkel az időpontokkal számolva, csak 1 foglalkozás fér bele, mert ilyen sok gyermeknél csoportbontásban tartjuk meg azt. Üzemeltetünk egy kis büfét is gyerekbarát árakon. A büfézésre legalább 30  percet kell számolni. Minél többen vannak a gyermekek, annál több időt vesz igénybe. (50-90 fő-50-60 perc) . Érdemes ezekkel az időintervallumokkal kalkulálni az ide tervezett kirándulást.

Intézményünk konyhája  ebédet is biztosít vendégeink részére. A konyha csak normál menüt készít, ezért a különböző ételérzékeny gyermekeknek maguknak kell az étkezésről gondoskodni. A gyűjteménynél van hűtő, ebbe a hozott ételt be lehet tenni és ebéd előtt mikróban meg tudjuk melegíteni. Az ebéd időpontja 12:30.  Az étkezés létszámát a kiküldött megrendelőlapon kell megadni.